Over ons

Wie is familie-hypotheek.nl?

Familiehypotheek is gestart door Edwin Zeegers en Eveline Minkes-Palm. Edwin en Eveline zijn al vele jaren collega-scheidingsplanner. In hun werk als Scheidingsplanner begeleiden zij dagelijks mensen financieel en emotioneel in het afwikkelen van hun scheiding. In de praktijk lopen zij echter steeds vaker tegen de onmogelijkheden aan om woonwensen van de scheidende partijen te realiseren. Daarnaast neemt de vraag in hoeverre de familie hiermee kan helpen toe. Dat leidde tot het opzetten van Familiehypotheek.

Familiehypotheek is natuurlijk niet alleen beperkt tot mensen die in scheiding liggen. Het vraagstuk van het kopen van een woning is maatschappelijk veel breder. Steeds meer mensen lopen aan tegen de onmogelijkheden vanuit de hypotheekverstrekker, waarbij hulp van familie of derden zeer wenselijk is. Zo is het bijvoorbeeld voor starters moeilijk om zonder eigen middelen een woning te financieren. Zij en vele anderen kunnen met een familiehypotheek vooruit geholpen worden.

Familiehypotheek is van mening dat de hulp vanuit familie of derden wel goed doordacht tot stand moet komen. Met een goed inzicht in de financiële positie van alle betrokkenen. Het moet verantwoord zijn voor zowel de verstrekker als de ontvanger. Ook moet er oog zijn voor de familieverhoudingen, zodat er geen scheve gezichten en onenigheid in de familie gaan ontstaan. Door de financiële expertise van Edwin en Eveline wordt dit gewaarborgd.

Edwin Zeegers Register (RFEA & REP)

Edwin Zeegers (1968) is na zijn MBO studie gestart bij de Verenigde Spaarbank te Rotterdam (huidige ABN Amro). Door de functie die hij daar vervulde en de interne en externe cursussen heeft hij ruime ervaring opgedaan in financiële advisering aan particulieren.

Aansluitend heeft hij als private banker gewerkt bij IVV Instituut voor Vermogensopbouw waar hij tevens aandeelhouder van was. In deze periode heeft hij bij Baard Elsevier de opleiding tot Financieel Planner (HBO) gevolgd en zich gespecialiseerd in Financiële Planning.

Sinds 2007 is hij actief als Scheidingsplanner. In 2012 heeft Edwin zijn diploma Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA, HBO) behaald. Daarnaast is Edwin Estate Planner (HBO, erfrecht en huwelijksvermogensrecht) en lid van het Register Estate Planners (REP).

Eveline Minkes-Palm (MFP & RB)

Eveline Minkes-Palm (1965) is na haar VWO-examen gaan werken als belastingassistent bij PWC. In de avonduren studeerde zij fiscaal recht bij het Register Belastingadviseurs (RB, HBO).

Na bij diverse gerenommeerde accountantskantoren te hebben gewerkt, werd zij in 2000 door een accountantskantoor gevraagd om een afdeling financiële planning op te zetten. In deze periode heeft Eveline de postdoctorale opleiding Master Financial Planning (MFP) bij de Erasmus Universiteit Rotterdam als ook de opleiding Estate Planner (HBO, huwelijksvermogensrecht en erfrecht) voltooid.

Sinds 2007 is zij actief als Scheidingsplanner. Ze heeft hiervoor ook een opleiding tot mediator afgerond en is lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging NMv.

Wat kunt u van ons verwachten?

Deskundig en betrouwbaar advies over alles wat bij een familiehypotheek komt kijken. We bekijken niet alleen of een familiehypotheek in uw situatie mogelijk is, maar ook naar de lange termijn. Zowel voor de verstrekker als voor de ontvanger. U kunt bij ons rekenen op deskundig advies dat verder gaat dan alleen de mogelijke opties voor een familiehypotheek. In ons advies nemen wij juist ook de juridische en de fiscale aspecten mee, net als de zakelijke vastlegging van de afspraken. Dit kunt u van ons verwachten:

  • Heldere uitleg over de verschillende opties en de voor- & nadelen
  • Advies over de juridische en fiscale aspecten van een familielening
  • In kaart brengen van de risico's, zoals de financiële gevolgen bij ziekte, overlijden en werkloosheid
  • Transparante afstemming met uw eventuele overige kinderen
  •  Gehele afhandeling en vastleggen van de afspraken van de familiehypotheek 

Niet iedere situatie is hetzelfde: verschillende mensen betekent verschillende wensen. Daarom kijken wij eerst naar uw situatie en naar uw wensen. Op basis van deze inventarisatie bekijken wij samen met u welke aanpak het beste bij u past: van een eenvoudig advies tot een compleet pakket. Zo kunnen wij u onder meer ook helpen met uw testament en met financiële planning voor de ontvanger of de verstrekker om financiële risico's af te dekken. Wij bieden hier diverse pakketten voor, passend bij uw situatie en uw wensen.

Interesse?

Maak een vrijblijvende afspraak bij één van onze vestigingen: